Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε τις διαδικασίες μεταφοράς και εφοδιαστικής σας με σύντομο και απλό τρόπο. Είτε πρόκειται για έναρξη μεταφοράς, υλοποίηση ή διαχείριση παραγγελιών, στο Smart Logistics System από την TIMOCOM βρείτε τη σωστή εφαρμογή για την Ανάγκη και τον βαθμό ψηφιοποίησης.

Franko

Η λέξη Φράνκο (μερικές φορές franco) χρησιμοποιείται στη εμπορική γλώσσα και αναφέρεται σε παραδόσεις για τις οποίες ο αποστολέας αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς (ή τα ταχυδρομικά τέλη), δεν είναι ο δέκτης.

Το αντίθετο είναι ο όρος «ex works» (ή «δωρεάν»), τότε ο παραλήπτης πρέπει (ή τα ταχυδρομικά τέλη) δέχεται τα έξοδα μεταφοράς. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι όροι του εμπορίου (αγγλικά: Incoterms) που διέπουν την παράδοση στον τομέα των μεταφορών. Σε όλες αυτές τις ρήτρες, δεν είναι μόνο για την πληρωμή της μεταφοράς, αλλά και τo λεγόμενο κινδύνο τις μεταφοράς η οποία αναφέρει, από όταν τον αποστολέα και από τη στιγμή που ο παραλήπτης είναι υπεύθυνος για την κατάσταση των προϊόντων.

O όρος
Η λέξη Franko προέρχεται από το ιταλικό ρήμα affrancare (στα γερμανικά ως: ελευθερώσετε). Μπορείτε επίσης να θυμάστε όπως σε ένα γραμματόσημο, ακόμη και δεδομένου ότι η μεταφορά της επιστολής έχει ληφθεί από τον αποστολέα, εφόσον είναι (ελευθερώσετε) σφραγισμένη.

Σταδιακά, η ονομασία αντικαταστεί την ελαφρώς παλιομοδίτικη λέξη «δωρεάν», έτσι σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Γίνετε Insider της βιομηχανίας

Εγγραφείτε εδώ και λαμβάνετε τακτικά σχετικά άρθρα που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας εργασία και θα διευρύνουν τους επιχειρηματικούς σας ορίζοντες.


Εγγραφή στο Newsletter

top