• Σιλό

  Το σιλό είναι μια αποθήκη για χύδην φορτία. Στη γεωργία χρησιμοποιούνται π.χ. σιλό με ύψος από 10 έως 20 μέτρα για τη διατήρηση των δημητριακών. Πρόκειται για κυλινδρικές κατασκευές από σκυρόδεμα, πέτρες, χάλυβα, ξύλο ή πλαστικό.

 • Σκεπαστή υπερδομή - Μουσαμάς

  Η σκεπαστή υπερδομή είναι ένα κάλυμμα για φορτηγό. Σε μια υπερδομή επίπεδης καρότσας με σκεπαστή υπερδομή φορτώνονται προϊόντα π.χ. για προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

 • Συρόμενο

  Ένα φορτηγό με το οποίο έχει συνδεθεί ο μπροστινός άξονας του ρυμουλκούμενου μέσω σέλματος ζεύξης. Έτσι ο συρμός έχει ένα σημείο άρθρωσης στη σύζευξη του ρυμουλκούμενου και ένα σημείο άρθρωσης στο σέλμα ζεύξης, διευκολύνοντας την οδήγηση σε στροφές.

 • Σχεδιασμός διαδρομής

  Ο όρος χαρακτηρίζει την οργάνωση εργασιών μεταφοράς (είτε χειροκίνητα είτε μέσω λογισμικού σχεδιασμού διαδρομής). Οι εργασίες κατανέμονται ανά όχημα ώστε να ελαχιστοποιείται η δαπάνη χρόνου και χρημάτων για μία υπερβολικά μεγάλη διαδρομή.

Γίνετε Insider της βιομηχανίας

Εγγραφείτε εδώ και λαμβάνετε τακτικά σχετικά άρθρα που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας εργασία και θα διευρύνουν τους επιχειρηματικούς σας ορίζοντες.


Εγγραφή στο Newsletter

top