22.02.2017

Νέα: TimoCom TruckBan

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα μεταφορών της Ευρώπης προσφέρει δωρεάν πύλη για τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών

(1)

Erkrath/Γερμανία, 22.02.2017 – Οι ρυθμίσεις για τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά σύνθετες. Απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών ισχύουν σε διάφορες χώρες σε συγκεκριμένες διαδρομές, δρόμους και τμήματα αυτοκινητόδρομων και μάλιστα σε συγκεκριμένες ώρες. Το να έχει κανείς μία εικόνα όλων αυτών μοιάζει σχεδόν αδύνατον. Προς αποφυγή όλου αυτού, η TimoCom σχεδίασε τη συνοπτική πύλη για τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών στην Ευρώπη, την TimoCom TruckBan, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη σε 14 γλώσσες.

Εάν δει κανείς τις προδιαγραφές για τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία, θα διαπιστώσει γρήγορα, πόσο ιδιαίτερο μπορεί να είναι αυτό το θέμα συγκεκριμένα. Παραδείγματος χάριν, τις Κυριακές και αργίες μεταξύ 0:00 έως 22:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος άνω των 7,5 τόνων, καθώς και φορτηγών με ρυμουλκούμενο. Για οχήματα, όμως, που μεταφέρουν συγκεκριμένα προϊόντα, υπάρχουν πάλι εξαιρέσεις. Σε περίπτωση παραβίασης αυτών των προδιαγραφών, υπάρχει χρηματικό πρόστιμο 120 ευρώ. Επίσης, αυτή η παραβίαση μπορεί να καταλογιστεί και στον κάτοχο ενός οχήματος, σε αυτήν την περίπτωση ο κατάλογος χρηματικών ποινών προβλέπει επιβολή προστίμου από τον κάτοχο ύψους 570 ευρώ. Επιβαρυντική είναι και η απαγόρευση οδήγησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Φορτηγά με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος άνω των 7,5 τόνων, καθώς και φορτηγά με ρυμουλκούμενο, απαγορεύεται να κυκλοφορούν από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου τα Σάββατα για το διάστημα μεταξύ 7:00 έως 20:00 σε συγκεκριμένους αυτοκινητόδρομους και ομοσπονδιακές οδούς.

Τέλος με το μπέρδεμα
Εάν σκεφτεί κανείς ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τους δικούς της θεσπισμένους κανονισμούς σχετικά με τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών, είναι δύσκολο να έχει μία εικόνα. Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο όταν το καλοκαίρι προστίθενται και οι διεθνείς απαγορεύσεις οδήγησης κατά την περίοδο διακοπών. Αυτό σκέφτηκε και η TimoCom, η μεγαλύτερη πλατφόρμα μεταφορών της Ευρώπης, και εγκαινιάζει τη δωρεάν πύλη σχετικά με τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την „TimoCom TruckBan“ (www.truckban.info). Εδώ μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή και γρήγορα όλοι εκ των κλάδων μεταφορών και logistics, σε 14 γλώσσες, σχετικά με τις απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών κατά τη διάρκεια σαββατοκύριακων, καλοκαιριού και αργιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει, απλά, να εισάγετε την επιθυμητή χώρα και, προαιρετικά, μία ημερομηνία και οι σχετικές απαγορεύσεις οδήγησης εμφανίζονται σε μία δομημένη όψη. Η πύλη TimoCom TruckBan είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για διαχειριστές και οδηγούς φορτηγών. Έτσι, η πύλη χρησιμεύει ως υποστηρικτικό μέσο στο σχεδιασμό διαδρομών και χάρη στη βελτιστοποίηση για φορητές τερματικές συσκευές και ως βοηθητική πηγή πληροφοριών για όλους τους οδηγούς στους ευρωπαϊκούς δρόμους.  

Κατεβάστε τα δελτία τύπου
top