Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε τις διαδικασίες μεταφοράς και εφοδιαστικής σας με σύντομο και απλό τρόπο. Είτε πρόκειται για έναρξη μεταφοράς, υλοποίηση ή διαχείριση παραγγελιών, στο Smart Logistics System από την TIMOCOM βρείτε τη σωστή εφαρμογή για την Ανάγκη και τον βαθμό ψηφιοποίησης.

Logistics 4.0

Logistics 4.0 αναφέρεται η σύγχρονη Logistics που αφορεί τη δικτύωση, την ψηφιοποίηση και το cloud computing. Κατά συνέπεια, το έργο της Logistics δεν περιορίζεται πλέον - όπως και πριν - στην καθαρή μεταφορά, αλλά βασίζεται σε λειτουργικό και το συντονισμό διεταιρικών λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Οι ορολογία
Logistics 4.0 δημιουργήθηκε με βάση την έννοια της Industry 4.0, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά το 2011 στο Ανόβερο στην έκθεση IAA Εμπορικά Oχήματα. Έτσι, είμαστε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Η πρώτη έλαβε χώρα με τη χρήση της δύναμης ατμού, στη δεύτερη με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και την εισαγωγή γραμμές συναρμολόγησης. Η Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση - που αναφέρεται επίσης ως η ψηφιακή επανάσταση - ξεκίνησε με την αυτοματοποίηση της παραγωγής και της χρήσης των ηλεκτρονικών ειδών, όπως το προγραμματιζόμενο λογικό ελεγκτή.

Logistics 4.0 συνεχίζεται η τάση αυτή με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Ευφυής και ψηφιακά δικτυακά σύστημα μπορούν να κάνουν να επικοινωνούν μεταξύ τους απευθείας οι άνθρωποι, με μηχανήματα, εξοπλισμούς, logistics και διάφορα προϊόντα. Αν ενσωματώσει τα logistics, όσο πιο γρήγορα στην αλυσίδα εφοδιασμού, θα επιτευχθεί βελτιστοποίηση της παραγωγής just-in-time. Από την άλλη πλευρά, οι μεταφορείς ελπίζουν σε μια ακόμα καλύτερη αξιοποίηση του στόλου τους και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα σημεία φόρτωσης.

Γίνετε Insider της βιομηχανίας

Εγγραφείτε εδώ και λαμβάνετε τακτικά σχετικά άρθρα που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας εργασία και θα διευρύνουν τους επιχειρηματικούς σας ορίζοντες.


Εγγραφή στο Newsletter

top