Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε τις διαδικασίες μεταφοράς και εφοδιαστικής σας με σύντομο και απλό τρόπο. Είτε πρόκειται για έναρξη μεταφοράς, υλοποίηση ή διαχείριση παραγγελιών, στο Smart Logistics System από την TIMOCOM βρείτε τη σωστή εφαρμογή για την Ανάγκη και τον βαθμό ψηφιοποίησης.

FTL (Full Truck Load)

Ως FTL (πλήρες φορτίο φορτηγών) ονομάζεται μια μεταφορά, όπου ένα φορτηγό έχει μεταφέρει ένα φορτίο και σε πλήρη δυναμικότητα. Στα Ελληνικά λέγεται πλήρες φορτίο.

Τόσο για τον οδηγό όσο και για τον μεταφορέα και τον πελάτη, το πλήρες φορτίο είναι πολύ ευχάριστο. Για τις εταιρείες μεταφορών εξαλείφει γενικά o χρόνος άφιξης, η τιμολόγηση και τους χρόνους αναμονής στα διάφορα σημεία φόρτωσης και εκφόρτωσης. Ο οδηγός έχει λιγότερη προσπάθεια κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση, καθώς και στην ασφάλιση του φορτίου. Ο πελάτης έχει το πλεονέκτημα ότι αυτή είναι η ταχύτερη επιλογή μεταφοράς το φορτίο να μεταφερθεί ή να μεταφέρονται απευθείας από τον τόπο φόρτωσης στον παραλήπτη, χωρίς περαιτέρω χειρισμό.

Το αντίθετο του FTL είναι η μερική φόρτιση, ονομάζεται LTL (λιγότερο από φορτίου φορτηγού). Ένα πλήρες Containers ονομάζεται FCL (Full Container Load), στη σιδηροδρομική γραμμή ονομάζεται φορτίο τρένου.

Γίνετε Insider της βιομηχανίας

Εγγραφείτε εδώ και λαμβάνετε τακτικά σχετικά άρθρα που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας εργασία και θα διευρύνουν τους επιχειρηματικούς σας ορίζοντες.


Εγγραφή στο Newsletter

top