TIMOCOM System: Έτσι, οι μεταφορές δεν γίνονται πρόβλημα

Πώς η WEMAS Absperrtechnik GmbH επιταχύνει τις παραγγελίες μεταφοράς ψηφιακά

Ως ηγέτης της αγοράς για ολοκληρωμένες, πιστοποιημένες λύσεις για την τεχνολογία οδικής ασφάλειας, η WEMAS χρησιμοποιεί την Αγορά TIMOCOM. Μέσα σε οκτώ μήνες, η εταιρεία κατάφερε να εκχωρήσει 2.221 εντολές μεταφοράς σε 855 διαφορετικούς αναδόχους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή TC Transport Order® Μέχρι τότε, η WEMAS είχε έναν κύριο μεταφορέα – αλλά ήταν δυσαρεστημένος με τη προσφορά του, οπότε ο διαχειριστής Logistics Stefan Watzlawek αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το TIMOCOM.

"Η ψηφιακή επεξεργασία παραγγελιών μας προσφέρει δύο θεμελιώδη πλεονεκτήματα", λέει ο Watzlawek. Η ψηφιοποίηση καθιστά την εταιρεία ανταγωνιστική και την απελευθερώνει από άσκοπη εκτύπωση χαρτιών. "Με τις εφαρμογές της TIMOCOM, είμαστε σημαντικά πιο γρήγοροι στην ανάθεση και επεξεργασία παραγγελιών των μεταφορών μας", εξηγεί ο Watzlawek ένα από τα πλεονεκτήματα. Σημαντική είναι η λειτουργία αρχειοθέτησης των εντολών μεταφοράς.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

130 υπάλληλοι της WEMAS είναι υπεύθυνοι για τη διανομή των τεχνικών τερματισμού στους χονδρεμπόρους και τους εμπόρους λιανικής πώλησης. Από το 1971, η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση προϊόντων υψηλής ποιότητας, για την επαγγελματική ασφάλεια θέσεων εργασίας στην πολιτική μηχανική.

"Θα θέλαμε επίσης να έχουμε μια λειτουργία που να μας επιτρέπει να εκχωρούμε τα τιμολόγια και την απόδειξη εκτέλεσης απευθείας στην αντίστοιχη εντολή μεταφοράς", είναι το αίτημά του προς το τμήμα πληροφορικής της TIMOCOM. Η ελπίδα του: «Κατά τον ετήσιο έλεγχο, όλες οι πληροφορίες θα βρίσκονται σε κεντρική θέση – αυτό εξοικονομεί χρόνο και είναι μια απόλυτη προστιθέμενη αξία για εμάς». Αλλά χάρη στη δυνατότητα ελκτρονικής αρχειοθέτησης, τα αρχεία χαρτιών είναι ήδη ένα πράγμα του παρελθόντος.

Η ολοκληρωμένη επεξεργασία ψηφιακών παραγγελιών στο σύστημα εξασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η χρήση αυτής της εφαρμογής ελαχιστοποιεί την προσπάθεια οργάνωσης και αναζήτησης. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα ότι κανένα υποσύστημα επεξεργασίας παραγγελιών δεν είναι απαραίτητο και οι περισσότεροι από 127.000 χρήστες του TIMOCOM, δεν μπορούν να ξεχάσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εντολή μεταφοράς λόγω υποχρεωτικών πεδίων.

Κατά τη διάρκεια του Coaching, ο Stefan Watzlawek και ο συνάδελφός του μπόρεσαν να εξοικειωθούν με περαιτέρω λειτουργίες όσον αφορά τo TC Transport Order®. Έτσι ο συνάδελφός του, ο Döring, δεν γνώριζε τον κατάλογο των εταιρειών: "Έτσι, για παράδειγμα, μπορώ να βρω μεταφορείς με οχήματα που έχουν μεταφερόμενο Clark." Ήταν επίσης ενθουσιώδης για την αναζήτηση αποθήκης: βρήκε αμέσως δέκα κατάλληλες προσφορές. To Coaching σημείωσε επίσης σημεία σε δύο άλλα θέματα: Tracking εντολής για να μειωθεί η ανάγκη επικοινωνίας με τον ανάδοχο κατά τη μεταφορά και των στάνταρτ μεταφορών. Πέντε μεταφορείς μπορούσαν να βρεθούν μέσω προκήρυξης, οι οποίοι θα ανατίθoνται τακτικά στο μέλλον. Για την ανάθεση, ένας κατάλογος διανομής E-Mail χρησιμοποιείται για να ζητήσει από τους μεταφορείς τιμές.

Ο Döring είχε τρεις επιθυμίες προς την ομάδα του Coaching: Από τη μία πλευρά, οι μεταφορείς ζητούν συχνά μέσω E-mail το ΑΦΜ της WEMAS – μια προσθήκη στη μάσκα θα καθιστούσε εύκολη την τοποθέτησή του. "Δεδομένου ότι έχουμε ήδη ακούσει αυτό από ορισμένους πελάτες, σχεδιάζεται να γραφτεί το ΑΦΜ του πελάτη δίπλα στο όνομα της εταιρείας στο αρχείο καταγραφής παραγγελιών», λέει η ομάδα Coaching TIMOCOM. Δεύτερον, το θέμα της απαγόρευσης οδήγησης στο WEMAS είναι πάντα παρόν στην καθημερινότητα, καθώς η ομάδα μπορεί να απευθυνθεί απευθείας στο TIMOCOM TruckBan για διεθνείς απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών. Και τρίτον, ο Döring ελπίζει να εισαγάγει μια διεύθυνση αποστολής στον εταιρικό κατάλογο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στη φόρμα εντολής.

Σε πολύ έντονες ημέρες, ο Döring θα μπορεί να εξοικονομήσει μισή ώρα την ημέρα, μόλις έχει εγκατασταθεί η διεπαφή μεταξύ του Navision – του προγράμματος παραγγελίας της WEMAS – και του TC Transport Order®. Στη συνέχεια, με ένα μόνο κλικ, μια εντολή μεταφοράς γίνεται διαθέσιμη από μια προσφορά μεταφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την WEMAS θα βρείτε στη σελίδα www.wemas.de.

top