«Η προσφορά Αποθήκης TIMOCOM ήταν μια πραγματική τύχη για μας»

Λέει ένας μεταφορέας φορτίου από τη Βαυαρία που ανακάλυψε μια νέα αποθήκη με ένα κλικ του ποντικιού

"Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν είναι από την περιοχή και δεν έχουν καμία σχέση με τη βιομηχανία μεταφορών, δεν γνωρίζουν καν ότι έχουμε λιμάνι", λέει ο Oliver Möhring, εξουσιοδοτημένος διαχειριστής και υπεύθυνος αποστολών στη Gematrans στη Νυρεμβέργη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας. "Το λιμάνι μας είναι ουσιαστικά το κέντρο εμπορευματικών μεταφορών και logistics για όλη τη νότια Γερμανία. Δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερα το σημείο του κεντρικόυ γραφείο μας. »Η Gematrans, μια εταιρεία μεταφορών που ειδικεύεται στις εμπορευματικές μεταφορές με τη Σκανδιναβία, ξεκίνησε το 1984 με logistics και με μεταφορές εντός της Γερμανίας, στη βιομηχανική περιοχή στη Rotterdamer Strasse.

Το επίκεντρο προς στην Σκανδιναβία ήρθε το 1999 με τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, Jochen Rößler, ο οποίος είχε εργαστεί προηγουμένως με το κομμάτι της Σκανδιναβίας και το έχτισε στη Gematrans. "Ναι, και έπειτα αρχίσαμε και εδώ δυναμικά με αυτό το κομμάτι ", λέει ο Rößler. Αυτό που ξεκίνησε με τρία δικά μας οχήματα και έξι υπεργολάβους στη Σκανδιναβία, έχει πλέον αυξηθεί σε 30 δικά μας και συνεργαζόμενα φορτηγά. "Και σήμερα είμαστε με 25 υπαλλήλους", πρόσθεσε ο Roeßler.

Χωρίς αποθήκη αλλά με επαφές

Από τότε που ξεκίνησε η Gematrans, ο μεταφορέας είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την αποθήκη ενός επιχειρηματικού εταίρου απευθείας στην γειτονιά του. Ωστόσο, λόγω δομικών αλλαγών, δεν ήταν πλέον δυνατό να συνεχιστεί η λειτουργία της αποθήκης εκεί. Μια λύση έπρεπε να βρεθεί βραχυπρόθεσμα. "Καθώς είμαστε ένας πελάτης TIMOCOM για σχεδόν 20 χρόνια, η πρώτη μας σκέψη ήταν: Ας ρίξουμε μια ματιά εκεί. "Αρχικά ο Möhring δεν περίμενε να βρει στην Αγορά μια προσφορά αποθηκών. "Ήταν κάτι περισσότερο από σύμπτωση που το ανακάλυψαμε - και ήταν πραγματική τύχη για μας."

Όπως αποδείχθηκε, η Gematrans μπορούσε να εξετάσει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους γύρω από τη Νυρεμβέργη μέσω της διαδικτυακής προσφοράς αποθήκης στην TIMOCOM Οι προσφορές ήταν πολυάριθμες και οι αιτήσεις έγιναν γρήγορα. Möhring: "Η Προσφορά Αποθήκης ήταν πολύ καλή και σαφής. Υπήρχαν πολλές αγγελίες και διαφορετικοί τρόποι προσδιορισμού της αναζήτησης, έτσι ώστε να μπορούμε να βρούμε αυτό που χρειαζόμασταν. "Και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Οι πιθανότητες εύρεσης κατάλληλων παρόχων στην Προσφορά Αποθήκης είναι υψηλότερες, όσο μεγαλύτερη και εκτενέστερη είναι η προσφορά. Η Προσφορά Αποθήκης TIMOCOM έχει μακράν το μεγαλύτερο δίκτυο διαφορετικών αποθηκευτικών χώρων στην Ευρώπη. Οι χρήστες του συστήματος έχουν αυτόματα πρόσβαση στην ανταλλαγή και ενδεχομένως σε περισσότερους από 7.000 παρόχους αποθήκης από 44 ευρωπαϊκές χώρες.

Γρήγορη βοήθεια παρά τις ειδικές απαιτήσεις

«Η ανταπόκριση ήρθε γρήγορα. Έπρεπε να επικοινωνήσουμε μόνο με λίγες εταιρείες. Βρήκαμε τη νέα μας αποθήκη εντός μιας εβδομάδας και αυτό, παρόλο που είχαμε ειδικές απαιτήσεις », λέει ο Möhring. Αυτές οι ειδικές απαιτήσεις δεν ήταν εύκολο για τη Gematrans να βρει αντικαταστάτη. Ένας από τους πελάτες τους έπρεπε να στείλει τακτικά τους υπαλλήλους τους στην αποθήκη, προκειμένου να πάρουν τα προϊόντα από τις αποθηκευμένες παλέτες. Ακριβώς αυτή η πρόκληση ήταν ένα πρόβλημα για τις περισσότερες εταιρείες που ρωτήθηκαν. Δεν ήθελαν κανένα εξωτερικό προσωπικό στις αποθήκες τους. Αλλά ο μεταφορέας Maierl, ο νέος επιχειρηματικός εταίρος της Gematrans, δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό. "Εάν ένας πελάτης έχει ειδική απαίτηση, βλέπουμε πάντα τι είναι δυνατό και δεν ακυρώνουμε άμεσα", εξηγεί ο Mark-Oliver Maierl, διευθύνων σύμβουλος της διαμεταφορικής εταιρείας. Ο Christian Stark, εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στη διαμεταφορική εταιρεία Maierl, προσθέτει: "Μέχρι στιγμής έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τα περισσότερα αιτήματα του πελάτη. "Έτσι και αυτά της Gematrans. Η συνεργασία άρχισε φέτος, αλλά θα επεκταθεί περαιτέρω λόγω της θετικής εμπειρίας. Από τώρα και στο εξής, η διαμεταφορική εταιρεία Gematrans θα χειριστεί όλες τις αποθήκες της μέσω της εταιρείας Logistics Maierl. "Και ελπίζουμε για τα επόμενα 30 χρόνια", γελάει ο Möhring.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη και τις λειτουργίες της Προσφοράς Αποθήκης στο Yπηρεσία Ανακοίνωσης.

top