Τι είναι η ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων;

Η ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων προστατεύει την εταιρεία σας από ζημιές, κλοπές ή καθυστερήσεις στη μεταφορά εμπορευμάτων. Προστατεύει τα εμπορεύματά σας πέρα ​​από το εκ του νόμου μέγιστο όριο ευθύνης της κανονικής ασφάλισης, αστικής ευθύνης μεταφοράς και, ως εκ τούτου, είναι συχνά σημαντική για επιβίωση.


Γιατί πρέπει να κλείσω ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων;

Τα εμπορεύματα εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους και κινδύνους κατά τη μεταφορά, αλλά και κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Παρά την προσεκτική συσκευασία, φόρτωση και μεταφορά, τα εμπορεύματα μπορεί να καταστραφούν ή ακόμα και να κλαπούν. Με την ασφαλεία μεταφορών, τα αγαθά και οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορούν να εξασφαλιστούν αποτελεσματικά, οι απαιτήσεις διευθετούνται γρήγορα και εύκολα και οι σχέσεις με τους πελάτες δεν επηρεάζονται.

2022_0726_MWD_Scnuck_Landing page_5050

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω του SCHUNCK GROUP;

Γρήγορη δημιουργία ασφαλείας

Τα δεδομένα της εταιρείας και της προσφοράς φορτίου μεταδίδονται αυτόματα. Πώς να ασφαλίσετε το φορτίο σας με λίγα μόνο κλικ.

Ευέλικτα ασφαλιστικά μοντέλα

Μπορείτε να κλείσετε ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων μεμονωμένα για κάθε μεμονωμένο φορτίο και έτσι να εξοικονομήσετε υψηλό κόστος ασφάλισης για συμφωνίες-πλαίσιο.

Δίκαιη διευθέτηση αξιώσεων

Ο φορέας κινδύνου αντικαθιστά πάντα το συμφωνημένο ασφαλιστικό ποσό χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επιιπλέον ασφάλιση. Έτσι δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση ζημιάς.

Φθηνή ασφάλεια μεταφορών

Οι πελάτες της TIMOCOM λαμβάνουν ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων με κάλυψη όλων των κινδύνων και χωρίς υπέρβαση από μόλις 0,5‰ – 0,549‰ της αξίας των εμπορευμάτων.

Ασφαλές φορτίο

από ζημιές σε εμπορεύματα ως αποτέλεσμα ανωτέρας βίας έως καθαρή οικονομική ζημία ως αποτέλεσμα υπέρβασης της περιόδου παράδοσης: Απολαύστε πλήρη κάλυψη.

Εύκολη επιλογή premium

Εξοικονομήστε τον εαυτό σας από τη χρονοβόρα εργασία συμπλήρωσης του τιμολογίου, του είδους του φορτίου και της κατηγορίας φορτίου και επιλέξτε αμέσως από τέσσερα ελκυστικά premium μοντέλα.

Premium μοντέλα από την SCHUNCK GROUP: Αποκλειστική ασφάλεια μεταφοράς μόνο για πελάτες TIMOCOM

MicrosoftTeams-image (16)

Πώς μπορώ να κλείσω ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων;

Ως πελάτης της TIMOCOM, μπορείτε να εγγραφείτε στο SCHUNCK GROUP με λίγα μόλις βήματα και να κλείσετε ασφάλιση μεταφοράς με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Είναι τόσο εύκολο:

  1. Αφού εισαγάγετε το φορτίο σας στη Αγορά TIMOCOM ως συνήθως, επιλέξτε ξανά την προσφορά φορτίου και κάντε κλικ στο κουμπί «Ασφάλιση φορτίου».
  2. Τώρα θα προωθηθείτε στον ιστότοπο εξωτερικού συνεργάτη του SCHUNCK, όπου πρέπει να εγγραφείτε μία φορά ως πελάτης. Τα δεδομένα εταιρείας και φορτίου μπορούν να μεταδοθούν αυτόματα μέσω της διεπαφής.
  3. Μετά την εγγραφή, επιλέξτε το μοντέλο ανταμοιβής που σας ταιριάζει με βάση την αξία των αγαθών.
  4. Ολοκληρώθηκε! Μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να το στείλετε στον πελάτη σας εάν απαιτείται.
TIMOCOMHow toInsurecargo_2

Οι πιο συχνές ερωτήσεις από τους πελάτες μας σχετικά με την ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων

Κατ' αρχήν, η ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων θα πρέπει πάντα να κλείνεται όταν το φορτίο παραδίδεται σε εξωτερικό μεταφορέα/μεταφορέα και η αξία των εμπορευμάτων υπερβαίνει τη νόμιμη υποχρέωση σύμφωνα με την HGB & CMR των 8,33 ή 40 ειδικών δικαιωμάτων ανά μικτό κιλό εμπορεύματα.

Παράδειγμα: Ένας μεταφορέας είναι υπόχρεος για 8,33 SZR, που αντιστοιχεί σε περίπου 10 € ανά μικτό κιλό εμπορευμάτων: 500 κιλά κινητά τηλέφωνα αξίας αγαθών 1.000.000 € έχουν νομική ευθύνη σύμφωνα με το CMR 500 kg * 8,33 SDR * 1,20 €/kg = 5.000 €.

Η διαφορά των 995.000 € επιβαρύνει τον ενδιαφερόμενο πελάτη.

Λοιπόν: Όσο πιο ελαφριά και ακριβότερα είναι τα προϊόντα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Η ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων προστατεύει την εταιρεία σας από ζημιές, κλοπές ή καθυστερήσεις στη μεταφορά εμπορευμάτων και προστατεύει τα αγαθά πέρα ​​από το εκ του νόμου μέγιστο όριο ευθύνης για ασφάλιση αστικής ευθύνης μεταφοράς. Το μέγιστο ασφαλιστικό ποσό ανά απαίτηση βασίζεται στην ασφαλιστική αξία των εμπορευμάτων και όχι στο μέγιστο όριο ευθύνης ανά μικτό κιλό, όπως συμβαίνει με την ασφάλιση αστικής ευθύνης μεταφοράς. 

Η σύναψη ασφάλισης μεταφοράς εμπορευμάτων δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστάται εάν...

  • ...εσείς, ως εταιρεία, στέλνετε και λαμβάνετε αγαθά και αγαθά μέσω μεταφορέων ή διαμεταφορέων.
  • ...ανάλογα με τη σύμβαση, ως αγοραστής ή πωλητής, εσείς αναλαμβάνετε τους κινδύνους μεταφοράς για τα εμπορεύματα σε διαφορετικά τμήματα μεταφοράς.

Κατά κανόνα, ο (κύριος) διαμεταφορέας καλύπτει την ασφάλιση εάν του ζητηθεί να το πράξει, εάν αυτό είναι προς το συμφέρον του αποστολέα ή εάν υπάρχει τεκμήριο.

Τα εμπορεύματα εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους και κινδύνους κατά τη μεταφορά, αλλά και κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Παρά την προσεκτική συσκευασία, φόρτωση και μεταφορά, τα εμπορεύματα μπορεί να καταστραφούν ή ακόμα και να κλαπούν. Με την ασφαλεία μεταφορών, τα αγαθά και οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορούν να εξασφαλιστούν αποτελεσματικά, οι απαιτήσεις διευθετούνται γρήγορα και εύκολα και οι σχέσεις με τους πελάτες δεν επηρεάζονται. Ως εκ τούτου, η ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων είναι συχνά ένας τρόπος διαβίωσης.

Ναι, η ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων μπορεί να συναφθεί για κάθε μεμονωμένο αντικείμενο κατά τη μεταφορά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν σπάνια χρειάζεστε ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων και μια σταθερή σύμβαση θα ήταν πολύ ακριβή.

Το ασφάλιστρο για την κανονική ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων με κάλυψη όλων των κινδύνων και χωρίς έκπτωση στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες είναι 0,6‰ – 0,7‰ της αξίας των εμπορευμάτων.

Η TIMOCOM σας παρέχει ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων με κάλυψη όλων των κινδύνων και χωρίς έκπτωση στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες από 0,5‰ – 0,549‰ της αξίας των εμπορευμάτων.

Προσφέρουμε διαφορετικά ποσά μπόνους από 5,49 € για αγαθά αξίας i.H.v. 10.000 € έως και 50 € για αξίες αγαθών i.H.v. 100.000 €.

Ο υποψήφιος αγοραστής ή αποστολέας επιβαρύνεται με τα έξοδα.

Στην περίπτωση της ασφάλισης μεταφοράς εμπορευμάτων, συνάπτονται ατομικά συμβόλαια για κάθε είδος. Η ασφαλιστική κάλυψη της ασφάλισης μεταφοράς εμπορευμάτων αρχίζει αμέσως μόλις τα εμπορεύματα μετακινηθούν ή αφαιρεθούν από τον προηγούμενο τόπο αποθήκευσης τους για μεταφορά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης, για παράδειγμα, τη διαδικασία φόρτωσης φορτηγών. Η ασφαλιστική κάλυψη λήγει μόλις τα αγαθά φτάσουν στον τόπο παράδοσης.

Οι παρακάτω ζημιές είναι ασφαλισμένες:

  • Ζημιά σε εμπορεύματα ως αποτέλεσμα ανωτέρας βίας ή αναπόφευκτου συμβάντος
  • Ζημιά σε εμπορεύματα κατά τη μεταφορά και αποθήκευση
  • Eπακόλουθη ζημιά
  • Καθαρές οικονομικές απώλειες ως αποτέλεσμα υπέρβασης του χρόνου παράδοσης
  • Χρήση χημικών, βιολογικών, βιοχημικών ουσιών, ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ως όπλων
  • Πυρηνική ενέργεια
  • Καθυστέρηση ταξιδιού
  • Eσωτερική αλλοίωση
  • Συνηθισμένες ποσότητες, διαφορές μεγέθους και βάρους
  • Κανονική υγρασία ή διακυμάνσεις θερμοκρασίας
  • Ακατάλληλη συσκευασία ή ακατάλληλη φόρτωση

Η ασφάλεια μεταφοράς εμπορευμάτων SCHUNCK, η οποία προσφέρεται αποκλειστικά σε πελάτες TIMOCOM μέσω της αγοράς TIMOCOM, μπορεί να συναφθεί για τα ακόλουθα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία , την Ουγγαρία και την Κύπρο. Επιπλέον, είναι δυνατές οι ακόλουθες χώρες: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο). Φυσικά, η SCHUNCK μπορεί να ασφαλίσει μεταφορές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πλέον δυνατό μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας και θα ελέγχεται κατά περίπτωση και κατόπιν αιτήματος. 


Η SCHUNCK προσφέρει αποκλειστική εξυπηρέτηση πελατών για τους πελάτες της TIMOCOM:

E-Mail: timocom@schunck.de

Αριθμός τηλεφώνου: +49 89 38177 512

top